Friday, October 29, 2010

jum ubah suai page google kita!

bosan kan dengan page google yang lame tu.haha.wah bajet bagus saya ni yerk.
so jum ramai ramai semakkan belog saya ini untuk dapat tutorial.
heh tutorial ke. dah macam iklan jual ubat sakit gatal gatal je.
ciktomyam akan mintak maaf dulu sebelum buat tutorial.
sebab saya tak pandai buat tutorial.
cakap pon macam budak budak tak pandai cakap melayu je.
biasalah mix mat salleh gitu.HAHAHAHA. erk tercekik!

jum la ramai ramai cantikkan google kita dengan START SKIN

cantek tak ?
kau ade?
kau tak da.
HAHAHAHA

so teringin dan kempunan nak page google anda kelihatan menarik macam ini?


STEP 1

ini la rupa page google kita sebelum diubah suai.                                               


  
and then pergi dekat website startskins.com. cari theme kegemaran anda semua. :)


STEP 2


lepas da cari theme kegemaran anda just tekan button  preview

STEP 3

preview akan keluar macam ni.
korang semua kena set as homepage theme tu.

STEP 4
tekan button spanar kat hujung atas belah kanan 

option >basics

STEP 5


  homepage > open this tab > letakkan url theme yang anda nak dekat kotak yang ada tulis google and so on.
 lastly close.

tutup google chrome anda dan bukak balik.
anda akan lihat theme yang anda set terpampang di skrin komputer/laptop anda :)



selamat mencuba :)

p/s: ni officially untuk pengguna google chrome. makcik tak pakai IE @ OPERA eh?

arghh kenapa saya pulak pening lepas baca apa yang saya tulis ni.
owhh cannooot beee.

2 comments:

tak boleh maki maki di sini.
makaceh. :)