Thursday, February 10, 2011

dugaan yang melampau

argggghhh aku tak tahu la kenapa dua tiga menjak ni emosi aku terganggu.grrrr ni gara gara pasal sorang mamat gigi arnab buat kecoh dalam kelas. go to hell la sama lu.


harini macam biasa masuk keluar kelas dengan rajinnya. dah abes per lahap satu bungkus nasi lemak time rehat tadi aku terus masuk kelas enterpreneur ship. oemmmjiiii kelas full macam tin sardin. kitorang kena duduk depan. depan sekali berhadapan dengan meja letcurer. tu je yang kosong. aku tak tahu la kenapa ada satu geng mamat mamat poyos cap adabi terusha usha dan terpanggil panggil nama kawan aku. dan ofcos la dalam dalam geng dorang tu ada dua minah tersesat turut tergelak gelak lihat kelibat kitorang yang lewat masuk kelas. what wrong with u woman?! r u jealous?

aku terus buat muka selamba dan duduk dihadapan dua minah yang terhegehhegeh melekat dengan geng mamat mamat poyos adabi. tengah aku borak borak diorang menganjing nganjing dari belakang. dan aku heran apa kes pompan tu nak gelak besar besar macam bajet bagus join sekali bila mamat mamat poyos adabi tu menganjing kaum pompan. aik? hello woman? kau tu pompan. apahal low sangat kau punya maruah sampai nak market gelak kau besar besar. u two peolpe are the ugliest woman i have seen this time so far. that why tak ramai nak dekat dengan kau duaorang. n that the only reason u two just hangging around with guys, it true huh?

kitorang cuba berlagak cool. like nothing happen yesterday and before that. tapi kali ni melampau. terlalu melampau.

salah sorang mamat dari geng tadi duk dekat atas meja letcurer. means, dia duduk bertentangan di hadapan aku dan kawan aku. dengan lagak gayanya yang bagus, dia bercakap dengan nada yang kuat


apa masalah kau malukan aku depan orang ramai.apa yang aku buat semua tak kena. lepas tu buat muka. kalau tak puas hati gentle cakap depan depan la. siapa yang makan cili terasa pedasnya.


lepas je dia cakap macam tu dia terus hentak meja sekuat hati dia. lepas tu semua geng geng tu gelak besar besar. jangan cakap la bukan main malu time tu. tapi aku cuma mengucap kepada allah. subhanallah aku jumpa lelaki yang sebegini rupa. meroyan tak tentu pasal. aku tak pernah tegur dia dalam kelas and then mengamuk macam gila babi ni kenapa? kalau mengamuk dekat kawan aku just go ahead cakap elok elok kalau nak cara gentle. aku tengok dia dari atas sampai bawah. hey.kau yang dulu pegang pegang kawan aku. and that why dia marah kau gila babi because u deserve it. tak puas hati? celah mana kau mintak maaf gentle gentle kat kawan aku. kau meroyan sorang sorang terhempas sana sini dengan pencil box kau yang besi tu lepas tu mintak maaf dengan cara tak betul lepas tu memalukan kawan aku depan khalayak orang ramai that u call gentle? pfft.

hey this is your day man. peolpe can judge by look. peolpe can tell who is wrong and who is right.


ya allah lindungi la kami dari dugaan. amin.

2 comments:

  1. wajar kena penendang warga mcm ni. act cool sedangkan loser n penakut cam harom.

    Engineer Adalah Pilihan Kerjaya Yang Terbaik

    ReplyDelete
  2. @antudegil

    taw xpe. grrr nak sepak sepak semua ayng ada kat situ.

    ReplyDelete

tak boleh maki maki di sini.
makaceh. :)