Friday, September 9, 2011

dugaan ketika berpuasa

bulan lepas. tengah2 bulan puasa beg dompet aku hilang. tentu la dalam beg dompet ada benda benda penting. ic, duit, kad atm2 ku dan resit resit kesayangan. haha. kebetulan benda tu nak jadik beberapa hari lagi sebelum aku test. 3 paper. bila benda ni terjadi, perasaan terganggu. kena rush sana, kena rush sini. aku jadi tak tentu hala. bila masanya aku nak belek nota aku balik? aku pon buntu. aku rasa kenangan aku yang paling pahit sekali time benda tu jadi la.

aku pergi tolong orang, bangun pagi2 hari tu. tiba tiba benda ni jadik. aku pun sendiri tak dapat nak jangka. hari tu pulak aku memang plan nak ganti duit kawan aku. hmmm lagi lah aku tertekan. nasib baik kawan aku cool je. dia cakap tak kisah bila bila je boleh ganti tapi aku rasa bersalah pulak. dorang pon dah banyak tolong aku. tak sampai hati pulak aku.

meh la aku citer sikit pasal beg dompet ni. beg dompet aku ni kaler warna ungu. sweet je kaler dia. aku baru je beli sem lepas dengan encik beruang. aku beli dompet kat parkson metroplazakajang. time tu tengah sale gilagila. aku memang nak beli beg dompet. memandangkan aku punya beg dompet uh kecik sangat nak sumbat duit aku beli la yg baru. sebelum pilih tu, huih kemain aku melilau lilau nak carik kaler pink. sampai bergaduh gaduh nak yang tu nak yang ni dgn encik beruang. last2 dia yang pilihkan kaler ungu walaupun dia tak minat kaler kaler yang jambu.

ramai orang duk puji lawa beg dompet. lawa beg dompet. adalah kembang dalam 2 inci hidung ni.tapiiiiiitapiiiii
benda nak jadik. kena redha jelah. mungkin ada hikmah di sebalik semua ni. mungkin kalau ada rezeki tiba2 pulak kan kan kan aku dapat beg dompet yang rege 100 hengget pulak lepas ni. ambooiiiii kau..



bye bye beg dompet ku ;((

1 comment:

  1. ciannyeeeee.. tu la careless sgt..
    pasni ati2 k ciktomyamgoooooonnnn..
    hehe..

    eh nk tnya sikit. font type ape pakai ni? cantik lor.

    ReplyDelete

tak boleh maki maki di sini.
makaceh. :)